Çanakkale, İzmir ve Balıkesir'de toplamda 199 göçmen kurtarıldı

Çanakkale, İzmir ve Balıkesir açıklarında 199 düzensiz göçmen yakalandı. Bir kısmı Türk karasularına geri itilen göçmenler, Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çanakkale, İzmir ve Balıkesir'de toplamda 199 göçmen kurtarıldı

Balıkesir’in Ayvalık, Çanakkale’nin Ayvacık ve İzmir'in Dikili ile Karaburun ilçeleri açıklarında toplamda 199 düzensiz göçmen yakalandı. Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan düzensiz göçmenler, geri gönderme merkezlerine gönderildi. 

Çanakkale, İzmir ve Balıkesir'de toplamda 199 göçmen kurtarıldı - Resim : 1

BALIKESİR: AYVALIK AÇIKLARINDA 53 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Edinilen bilgiye göre, Ayvalık ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisi üzerine bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik korveti ve Sahil Güvenlik botu TCSG-701 ve TCSG-907 tarafından hareketli lastik bot durduruldu. Bot içerisindeki 53 düzensiz göçmen yakalandı. Alibey Adası'nda karaya çıkartılan göçmenlere insani yardım yapıldı. Yakalanan düzensiz göçmenler ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER