Ankara'nın konuştuğu plan: PKK'nın tasfiyesi

Ankara'da hükümet kaynakları son aylarda, yeni bir plandan söz etmeye başladılar. PKK'nın tasfiye edilerek PYD çatısına gireceği, bunun da ABD ve AB ülkelerini ‘terör örgütü PKK ile işbirliği yapan taraf' olmaktan kurtarma amacı taşıdığı iddia ediliyor. Bir süreden beri, bazı akademisyenler ve emekli askerlerin dile getirdiği bu iddia, hükümet düzeyinde de değerlendirmeye alındı. Etkili bir bakan, başta ABD olmak üzere batının terör örgütleri YPG ve PYD üzerindeki baskıları azaltmak ve PKK kayna

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ankara'nın konuştuğu plan: PKK'nın tasfiyesi

Ankara'nın konuştuğu plan: PKK'nın tasfiyesi - Resim : 1İlgili bakan şu iddialarda bulundu:

“Orta vadede PKK'nın tasfiyesi tartışılıyor. Bu tasfiyenin, ABD'nin ve Avrupa ülkelerinin yeni projesi olduğu iddiası var. Suriye'de PYD ve YPG'nin güçlendirilmesi, demokratik bir yapı görüntüsü verilebilmesi ve onlara alan açılması adına, PKK isminden kurtulacaklar. İsim değişecek ama işlevlerini bu iki yapının içinde sürdürecek. Böylece, Türkiye'nin itirazlarının azaltılması ve dikkatlerin başka tarafa çevrilmesi sağlanacak.

IRAK'TAN SONRA SURİYE

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER