Amerikalılar duyurdu! Türk şirketi 100 milyon dolara satılıyor...

ABD merkezli çok uluslu gıda üreticisi The Kraft Heinz Company, 1998 yılında kurulan Balıkesir merkezli Assan Gıda'yı 100 milyon dolara satın alıyor. Açıklamaya göre, satın alma anlaşmasının, Rekabet Kurumu onayı sonrası, 2021'in ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Amerikalılar duyurdu! Türk şirketi 100 milyon dolara satılıyor...

ABD merkezli, gıda, dondurulmuş gıda ve hazır yemek üreten çok uluslu The Kraft Heinz Company, Assan Gıda'yı satın almak üzere Kibar Holding ile yaklaşık 100 milyon dolar değerleme üzerinden bir anlaşmaya vardığını açıkladı.

Açıklamada, "Assan Gıda perakende ve ev dışı tüketim sektöründe hızla büyüyen, Balıkesir ve İzmir'de sos üretim tesisleri bulunan ve 2019 yılından beri Kraft Heinz'ın sertifikalı üretici ortağı olan bir firmadır. Assan Gıdanın satın alınması, Kraft Heinz'a perakende ve ev dışı tüketim sektörlerinde Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'daki operasyonlarını güçlendirme imkanını sağlıyor" denildi.

"PLATFORMUMUZU GENİLLETME İMKANI SUNACAK"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER