Ambalaj sektörü sürdürülebilir büyümeye odaklanacak

Geleceğin en önemli gündem konusu olan sürdürülebilirlik için ciddi çalışmalar başlatan ambalaj sektörü, önümüzdeki yıllarda da ülke ekonomisine daha fazla dış ticaret fazlası vererek katkı sağlamayı amaçlıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ambalaj sektörü sürdürülebilir büyümeye odaklanacak

Geçen yıl 5 milyar doları aşkın ihracatla 2 milyar dolardan fazla dış ticaret fazlası veren ambalaj sektörü, Türkiye ekonomisine de dolaylı olarak katkı sağlamayı sürdürüyor. Sektör 2021 yılında 28 milyar dolar ciro hedefliyor.

Ambalaj Sanayicileri Derneği'nden (ASD) yapılan açıklamaya göre, sektör, Türkiye'de yaklaşık 400 milyar dolarlık bir ekonomik hareketi ambalajlarla mümkün kılıyor. Geleceğin en önemli gündem konusu olan sürdürülebilirlik için ciddi çalışmalar başlatan ambalaj sektörü, önümüzdeki yıllarda da ülke ekonomisine daha fazla dış ticaret fazlası vererek katkı sağlamayı amaçlıyor.

Verilen bilgiye göre, ambalaj profesyonelleri ASD'nin düzenlediği "Pandemi Sonrası Dünya Ekonomisi ve Çalışma Hayatı" başlıklı webinarda buluştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER