için kaldı

‘Amacımız esnafa can suyu olmak’

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB), koronavirüs nedeniyle gelir kaybına uğrayan kafe ve restoran işletmecilerine yardım amacıyla başlattığı ‘Lezzet Ankara’ uygulaması, online yemek siparişi sektöründe tartışma yarattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Amacımız esnafa can suyu olmak’

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın sosyal medya hesapları üzerinden, “Lezzet Ankara’dan Bereket Ankaralılardan” çağrısı yaparak, “Esnafımızın alın terini korumak adına yüzde 0 komisyonla ‘Lezzet Ankara’ var. İşletmelerimizin menülerini sisteme girmesinin ardından portalımızı sizlerle buluşturacak olmanın heyecanını yaşıyoruz” sözleriyle duyurduğu uygulamaya ilk tepki Türkiye’nin önde gelen online yemek sipariş platformu Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın’dan geldi. Aydın, Mansur Yavaş’ın ‘Lezzet Ankara’ projesini paylaştığı Twitter mesajının altına, “Dünyada bir ilk olmuş başkanım. Rekabet güzel şey. Sizi seviyoruz” yorumunu yaptı ve “Rakip olmayan bir devlet kalmıştı. Yüzde 0 da az olmuş, üzerine para verilmeli” diyerek eleştirdi.

KÂR AMACI YOK

Sosyal medya üzerinden yöneltilen bu eleştirinin ardında ise ABB’nin resmi Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama daha yapıldı. Açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:“Lezzet Ankara uygulaması, tamamen sosyal bir uygulamadır. Daha önce vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla düzenlediğimiz diğer kampanya ve uygulamalardan farksızdır. Ankara Büyükşehir Belediyesi bugüne dek defalarca ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ile destek vermek isteyen hayırsever vatandaşımızı buluşturacak kampanya ve desteklere imza atmıştır. Lezzet Ankara uygulaması da aynı şekilde vatandaşlarımız ile esnafımızın doğrudan ve yüzde 0 komisyonla buluşmasını hedeflemektedir. Amacımız kapanma döneminde işleri azalan ve bitme noktasına gelen esnafımıza can suyu ve destek olmaktır. Yapımı süren uygulama asla kâr elde etme amacı gütmemektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesi bu desteği kapsamında hiçbir kurum ve kuruluşla ticari işbirliği yapmamış olup, uygulama tamamen kendi kaynaklarımızla, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nda görevli ekibimizin özverili çalışmalarıyla hazırlanmakta ve Belediyemizin bütçesinden ek bir masraf yapılmamaktadır.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER