için kaldı

Almanya’nın tercihi ‘sosyal mesafe’

Almanya’da sokağa çıkma kısıtlamaları eyaletlere göre değişiyor. Bavyera, Saarland, Saksonya gibi eyaletlerde daha katı kurallar geçerli.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Almanya’nın tercihi ‘sosyal mesafe’

* Günlük hayatta sosyal mesafe kuralına büyük önem veriliyor. Aynı evde yaşayanlar sokağa birlikte çıkabiliyor. Ama farklı evlerde yaşayan en fazla iki kişi bir araya gelebiliyor. O da 1.5-2 metrelik sosyal mesafeyi koruma şartıyla.

* Okullar kapalı. Marketler, eczaneler açık. Restoran, kafe, kuaför gibi hizmetler kapalı. Marketlerde yerlere sosyal mesafeyi belirleyen çizgiler konmuş durumda. Kasiyerleri korumak için müşteriyle aralarına cam paneller çekildi.

* Temel tüketime yönelik üretim sürüyor. Ancak buralarda da sosyal mesafeyi koruyabilmek için personel sayısı azaltıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER