Meta, Amerikan Kongresi’ni resmen tehdit etti! Zuckerberg yürek yemiş!

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından üçünü bünyesinde bulunduran Meta, Amerikan Kongresini çalışılmakta olan bir yasa tasarısı nedeniyle tehdit etti.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Meta, Amerikan Kongresi’ni resmen tehdit etti! Zuckerberg yürek yemiş!

Meta her ne kadar bir üst şirket olduğu için doğrudan bir hizmetle bağdaştırılmasa da, bünyesinde bulundurduğu Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi platformlar sayesinde dünyanın en önemli sosyal medya şirketi konumunda. Yapılan son açıklamalara göre, Facebook’un aylık aktif kullanıcı sayısının 3 milyara, WhatsApp’ın 4 milyara ve Instagram’ın isse 2 milyara dayanması, bu şirketlerin her birinin ayrı ayrı birer sosyal medya devi olduğunu gösteriyor.

İşte buradan aldığı güçle çoğu zaman siyasete bile yön verebilen şirketin son amacı ise, sosyal medya sektörünü yakından ilgilendiren bir yasanın çıkmasını engelleyebilmek.

Meta, Amerikan Kongresi’ni resmen tehdit etti! Zuckerberg yürek yemiş!

Amerikan Kongresi şu sıralar savunma bütçesi üzerine toplantılar yapıyor ancak ortaya atılan yeni iddia, bir anda tüm ülkeyi karıştırdı. Buna göre Amerika Birleşik Devletleri, bundan sonra sosyal medya platformları üzerinden yayınlanan haberler için, o haberin kaynağına ödeme yapmak zorunda kalacak.

Yani Facebook, kendi platformunda paylaştığı her haber makalesi için o makalenin bulunduğu siteye telif ödemesi yapacak. İşte Meta’nın açıklaması da tam olarak bu noktaya işaret ediyor. Şirket sözcüsü Andy Stone tarafından yapılan açıklamada, söz konusu haberler sayesinde o haberlerin devamını veya detaylarını öğrenmek isteyen kullanıcıların bağlantı linkine tıkladıkları ve bu sayede söz konusu haber sitelerinin milyonlarca gösterime sahip olduğu belirtilirken, böyle bir yasanın çıkması halinde durumun kabullenilip telif ücreti ödemesi yapılmasındansa, tüm haberlerin platformlardan kaldırılması ihtimalinin düşünüleceği ifade edildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER