için kaldı

Akaretler'e Sanat Sokağı

İSTANBUL sanatla dolu bir haftaya hazırlanıyor. Bu yıl 13'üncüsü yapılacak Contemporary İstanbul öncesinde 17 Eylül'de Akaretler'de de bir sanat etkinliği başlayacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Akaretler'e Sanat Sokağı

İş insanı ve koleksiyoner Serdar Bilgili öncülüğünde, Merkür Galeri'nin sahibi Sabiha Kurtulmuş'un koordinatörlüğünde 17-30 Eylül tarihleri arasında Akaretler 'Sanat Sokağı' olacak. Bilgili Holding'e ait Akaretler 37, 39, 45 ve 55 numaralı adreslerde yerli yabancı bir çok sanatçının eseri sergilenecek. Söyleşilerin ve koleksiyoner buluşmalarının gerçekleşeceği Sanat Sokağı'nda UNDP İyi Niyet Elçisi, oyuncu ve aktivist Mert Fırat da etkinliğe destek verecek. İş insanı Öner Kocebeyoğlu'nun koleksiyonundan bir seçki ve uluslararası sanat platformlarında başarıyla yer alan sanatçı Ekrem Yalçındağ da Artweeks@Akaretler'de olacak. Sanatçının “Duality&Infinitiy” adını verdiği sergisi 37 ve 39 numarada ziyaretçilerin izlenimlerine sunulacak.

Artweeks@Akaretler'de binalar içinde birbirini desteklemeyi hedefleyen MERKUR Galeri; Suat Akdemir, Arzu Akgün, Bahar Oganer, Ozan Oganer, Mustafa Yüce, Zeynep Çilek, Şevket Sönmez, Abdülkadir Öztürk ve Nilay Özenbay'ı; artSümer ise Gözde İlkin, Erdal Duman, Yasemin Özcan, Serkan Demir ve Onur Gülfidan'ı 37-39 numaranın üçüncü katında sanatseverlerle buluşturacak. Aria Art Gallery ise Beatrice Gallori ve Angelo Brescianini ile sergide yer alacak. 37-39 no'lu binalarda yer alan Vogue Gallery'de, Vogue Türkiye Moda Fotoğrafları Sergisi, GQ Lounge'da ise Emre Yusufi'nin eserleri sanatseverlerle buluşacak.

Öner Kocabeyoğlu'nun sanat koleksiyonundan Derya Yücel küratörlüğünde, “Hüzünlü ve Huzursuz” başlığıyla biraraya getirilen seçki de Artweeks@Akaretler'de yer alacak. “Hüzünlü ve Huzursuz”; Türkiye'nin modern ve çağdaş sanat öyküsüne yaratıcı mirasını bırakmış ve bu mirasa dahil olarak üretimlerini sürdürmeye devam eden farklı kuşakların yapıtlarına yansıyan “Melankoli”nin izini 17 Eylül –15 Ekim tarihleri arasında 55 numarada sürecek. Fotoğraf sanatçısı Ziya Tacir, son dönem çalışmalarını içeren sergisiyle 45 numarada etkinlik kapsamında sanatseverlerle buluşacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER