Eski eşi tarafından yakılan kadın o anları anlattı: Mangal yanıyormuş gibi canice beni izledi

Ordu'nun Fatsa ilçesinde eski eşi E.S.'in (38) üzerine yanıcı madde dökerek yaktığı iddiasıyla tutuklanan E.E. (38), ikinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sol elinde ve boyun kısmında sargıyla katılan E.S., "Mangal yanıyormuş gibi canice beni izledi. Bizim apartmanın her katında yangın tüpü var. Söndürmek isteseydi, onlarla söndürürdü" dedi.

F5HABER F5HABER
Eski eşi tarafından yakılan kadın o anları anlattı: Mangal yanıyormuş gibi canice beni izledi

Olay, 12 Ocak'ta ilçeye bağlı Dolunay Mahallesi, Erguvan Anatolia Sitesi'nde meydana geldi. E.E., 10 yıllık evliliğinin ardından geçen yıl boşandığı 2 çocuğunun annesi E.S. ile konuşmak için evine gitti. 7'nci kata çıkan E.E., kapı açılmayınca E.S.'i bekledi. Eski kayınpederinin getirdiği erzakı aşağıdan alıp evine dönen E.S., dairenin önünde E.E. ile karşılaştı. Taraflar arasındaki tartışmada E.E., yanıcı madde olan jeli, E.S.'in üzerine döküp ateşe verdi.

Alevler içinde kalan E.E.'e, çığlıklarını duyan komşuları yardım etti. Alevleri söndüren komşuları, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi.

BABA VE OĞUL İÇİN İDDİANAME 
Ambulansla Fatsa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve vücudunda 2'nci derece yanıklar oluşan E.S., buradaki müdahalenin ardından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Olay sonrası kaçan E.E., polis ekiplerince yakalandı.

İşlemlerinin ardından E.E. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, oğluna yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alınan T.E., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. E.E. hakkında 'tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye teşebbüs', oğluna yardım ettiği öne sürülen T.E. hakkında ise 'öldürmeye teşebbüs suçuna yardım etme' suçundan iddianame düzenlendi.

Eski eşi tarafından yakılan kadın o anları anlattı: Mangal yanıyormuş gibi canice beni izledi - Resim : 1

İKİNCİ KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR 
E.E. ile babası T.E. hakkında Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İkinci duruşmaya sanık E.E., cezaevinden SEGBİS aracılığı ile katıldı, T.E. ile taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Duruşmaya hastanedeki 4 aylık tedavisinin ardında taburcu edilen E.S. de katıldı. Sol elinde ve boynunda sargı bulunan E.S.'in yüzündeki yanık izleri de dikkat çekti.

"MANGAL YANIYORMUŞ GİBİ CANİCE İZLEDİ"
Olay gününü anlatan E.S., "Olay günü saat 08.30 sıralarında çocuklarımı sabah okula gönderdim. Bu sırada kayınpederim aradı. Erzak getireceğini söyledi. Allah razı olsun, arada bize erzak getiriyordu. Bunu da E.E.'dan gizli yapıyordu. Onu da tehdit ediyordu. Beni tekrar arayarak, aşağıya geldiğini söyledi. Ben de 7'nci kattaki dairemden çıkarak, asansöre binip aşağıya indim. Erzakları alarak, tekrar asansörle eve çıktım. Asansörün kapısı açıldığında bir anda E.E.'ı karşımda gördüm. 'Çocukları görmeye geldim' dedi. Ben de çocukların okula gittiğini söyledim. 'Ben zaten çocukları gördüm' dedi. 'O zaman neden geldin?' diye sordum. 'Seninle konuşmak istiyorum' dedi. Ben de konuşacak bir şeyimizin olmadığını söyledim. Benden su istedi. Ben de eve girmeye çalıştığını düşünerek 'Su mu yok' dedim. 'Baban aşağıda seni şikayet edeceğim' diyerek, merdivenlere yöneldim. Bu sırada başımdan jel gibi bir şey döktü. Kezzap döküyor sandım. 'Ne döküyorsun' diye sorduğumda bir anda alevlerin içerisinde kaldım. 1-2 saniye olduğum yerde kaldım. Arkama dönüp, baktığımda çatır çatır yanarken beni izliyordu. 'Anne' diye feryat ettim. Zile basmak için priz arıyordum. Hızla 5'inci kata indim. Komşum kapıyı açtı. 'Sana ne oldu' diye sordu. Ben de 'Bunu eski eşim yaptı' dedim. Arkamdan geldi, 'Kadın yanıyor, söndürsenize' dedi. Mangal yanıyormuş gibi beni canice izledi. Bizim apartmanın her katında yangın tüpü var. Söndürmek isteseydi, onlarla söndürürdü. Daha sonra komşum beni yanar vaziyette içeri alarak, banyoya götürdü. Üzerimdeki kıyafetler vücuduma yapışmıştı. Onları kestiler. Kadın beni içeri alınca, o kaçtı. Daha sonra sağlık görevlileri ile aşağıya indiğimde kayınpederim karşıma çıktı. Onu arayarak 'Olay yaptım, git gelinini kurtar' demiş. Kayınpederimin bana zarar vermek için orada olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

SONRAKİ HABER