için kaldı

AK Parti SAS ile sonuçları takip edecek

AK Parti, seçim sonuçlarını hem hızlı şekilde almak hem de Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sonuçlarıyla karşılaştırmak için sonuç alım sistemi (SAS) oluşturdu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
AK Parti SAS ile sonuçları takip edecek

AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ali İhsan Yavuz, SAS'ın ilk kez 2014 seçimlerinde kullanıldığını belirterek, “Amacımız herkesten önce seçim sonuçlarını elde etmek. Bu sisteme giren sonuçları YSK'nınkiler ile karşılaştırmak” dedi. Parti Genel Merkezi'nde gazetecilere açıklama yapan AK Partili Yavuz, Türkiye genelinde 200'e yakın merkez kurduklarını söyledi. Yavuz, 18:30-19:00 gibi sonuçları öğrenmeyi öngördüklerini ifade ederek, “Muhtemelen sandıklar kapatıldıktan sonra bir buçuk saat içerisinde büyük oranda Türkiye'nin resmi ortaya çıkar” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın da sistemi görebileceğini ifade eden Yavuz, SAS'ta Türkiye genelinde 6 bin görevlinin çalışacağını kaydetti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER