AK Parti'de bazı isimler veda edecek

ERKEN seçim, iktidar partisinde taşların yerinden oynaması, bazı ünlü siyasetçilerin veda etmesi, bazılarının da TBMM dışında değerlendirilmesi sonucunu doğuracak. AK Parti kulislerinde, erken seçim kararı alındıktan sonra hızla oluşturulmak zorunda olan milletvekili listelerinde kimlerin isminin olacağı tartışılmaya başlandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
AK Parti'de bazı isimler veda edecek

AK Parti'de bazı isimler veda edecek - Resim : 1VEKİLLER İÇİN 5 KATEGORİ

Bu kez yeni sistemden kaynaklı olarak, 'Milletvekili yapılacaklar, bakan olarak düşünülenler, Beştepe'de görev verilecekler, belediye başkanı yapılacaklar ve veda edilecekler' olarak 5 kategori oluştu. Edinilen bilgiye göre, Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra Ali Babacan, Mehmet Müezzinoğlu, İsmail Kahraman ve Beşir Atalay bireysel tercihleri nedeniyle adaylık başvurusu yapmayacak. Bu isimlerle ilgili tek sürpriz, Meclis dışında değerlendirilmeleri olacak. Davutoğlu'nun yakın ekibinden Taha Özhan'ın da aday olmayacağı, diğerlerinin de listeye konulmayacağı konuşuluyor.

YILDIRIM BEŞTEPE'DE

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER