için kaldı

Ağdam’daki barbarlık gün ağarınca ortaya çıktı

Ermenistan’ın 27 yıllık işgalinden sonra önceki gün Azerbaycan’a teslim edilen Ağdam şehrindeki acı tablo, dün gün ışığıyla birlikte ortaya çıktı. Neredeyse tek bir sağlam bina kalmayan şehrin harabe görüntüsü yürek burktu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ağdam’daki barbarlık gün ağarınca ortaya çıktı

Rus barış gücü nezaretinde cuma akşamı Azerbaycan’a teslim edilen Ağdam’daki trajik tablo, dün gözler önüne serildi. Ermenilerin, geride tek bir sağlam bina dahi bırakmadan şehri harabe halde devrettiği anlaşıldı. 1992-1994 yılları arasında, ilk Karabağ savaşı patlak vermeden önce 25 bin nüfusa sahip şehrin, adeta atom bombalı saldırıya uğramış gibi görünmesi yürekleri sızlattı. Şehirde bayrak dikilebilecek tek bir sağlam idari bina bulunmadığı için Azerbaycan bayrağı nispeten sağlam kalan Cuma Camisi’ne çekildi.

Ağdam’daki barbarlık gün ağarınca ortaya çıktı - Resim : 1

RUS HEYETİ ERİVAN’DA

Rusya lideri Vladimir Putin’in “Üçlü anlaşma baltalanmak isteniyor, alternatifi tekrar savaş olur” yönündeki uyarısının ardından, dün üst düzey yetkililerden oluşan Rus heyeti, Ermenistan’ın başkenti Erivan’a gitti. Aralarında Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve bir dizi bakan yardımcısının yer aldığı karma heyet, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile kapalı kapılar ardında görüştü. Gündem maddelerinden birinin, Karabağ bölgesindeki tarihi Ermeni anıtlarının korunması olacağı bildirildi. Erivan’da temaslarını tamamlayan Rus heyet, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geçti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER