Adana’ya bir de dağlardan bakın... Toroslar Ekoturizm rotası

Adana, genellikle Çukurova ve engin düzlükler demek. Oysa Toroslar, birçok doğal güzelliği ve tarihi bağrında saklıyor. Şimdi onları keşfetmenin zamanı ve bunun en iyi yollarından biri de Aladağ Meydan Yaylası’ndan başlayan 19 kilometrelik ekoturizm parkuru.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Adana’ya bir de dağlardan bakın... Toroslar Ekoturizm  rotası

Akdeniz’i önüne, Toroslar’ı da sırtına almış olan Adana, ekoturizm için gerekli hemen her şeye sahip. Toroslar, Anadolu’nun güneyi boyunca batıdan doğuya doğru uzanıyor ve bu bölgedeki temel doğal oluşumlardan biri, üstelik birçok hazineyi bağrında saklıyor.

Bu zenginlikleri değerlendirmek amacıyla 2017’de başlayan çalışmalar bitti ve ortaya Meydan Yaylası Ekoturizm Rotası çıktı. ‘Sürdürülebilir turizm uzmanı’ olarak görev aldığım projeyle Tarım ve Orman Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Doğa Koruma Merkezi’nin işbirliğiyle hazırlanan güzergâh artık turizme hazır.

700 metre rakımdaki yayla, ardıç, çam, köknar, sedir ağaçları ve meyve bahçeleriyle iç içe... Yaylada, kır lokantaları, kahveler, bakkallar hizmet veriyor. Telefon, elektrik ve ahşap ya da taş konaklama binaları var. Ormanlık alanın kıyısında kamp da kurulabiliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER