için kaldı

ABD’de durum ağırlaşıyor

Koronavirüs vakalarında ABD, dünyada ilk sıraya çıktı. Ülkenin en büyük metropolü New York’ta ise durum giderek kötüleşiyor. Eyalette vaka sayıları hızla artarken, sağlık görevlileri başta solunum cihazı olmak üzere ekipman yetersizliğini dile getiriyor. Ülke genelinde can kaybı 1704’e ulaştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD’de durum ağırlaşıyor

ABD’de koronavirüsten vakalar, John Hopkins Üniversitesi’nin takip sistemine göre 100 bini geçerek, ülkeyi dünyada ilk sıraya çıkardı. Hastanelerde had safhada koruyucu ekipman, solunum cihazı ve makinesi sıkıntısı yaşandığı belirtiliyor. Doktor ve hemşireler için yeterli koruyucu ekipman olmadığı, hayatları pahasına hastaları kurtarmaya çalıştıkları aktarılıyor. New York, New Orleans, Detroit ve diğer hastalığın yayıldığı bölgelerde ilaç, tıbbi malzeme ve eğitimli personel sıkıntısı yaşandığı belirtiliyor.

17 DAKİKADA BİR ÖLÜM

New York eyaleti ABD’deki koronavirüs salgınında dün itibariyle 46 bin 262 vaka ile diğer eyaletlerin açık ara önünde. Eyalette ölenlerin sayısı ise 606. Bu eyaleti New York’un komşusu New Jersey eyaleti 8825 vaka ile izliyor. New York kentinde ise durum vahim olarak niteleniyor. Amerikan New York Post gazetesinin haberine göre geçen perşembe ve cuma elde edilen istatistiklere göre her 17 dakikada bir hasta hayatını kaybetti. Adını vermeden Amerikan yayın kuruluşu CNN’e konuşan bir doktor da, “New York’ta bunları yaşıyor olmamız akıl almaz... Üçüncü dünya ülkesi senaryosu gibi” dedi. ABD’de vaka sayısı sadece cuma günü 18 bin civarında arttı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER