ABD'li General Wolters: Türkiye'nin S-400 planı NATO için risk

NATO Hava Kuvvetleri Komutanı Amerikalı general Tod Wolters, Türkiye'nin Rusya'dan S 400 füze savunma sistemi alma planının NATO için bir risk olduğunu iddia etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD'li General Wolters: Türkiye'nin S-400 planı NATO için risk

Londra'daki hava kuvvetleri komutanları konferansına katılan ve Reuters ajansına açıklamalar yapan General Wolters, S-400'ler sayesinde Rusya'nın hayalet F-35 savaş uçakları hakkında daha fazla bilgiye sahip olabileceğini belirtti.

Wolters, ABD ve NATO yetkililerinin, F-35'ler Avrupa'da yaygınlaşırken mümkün olduğu kadar Rusya'nın bilgi sahibi olmaması için çalıştıklarını söyledi.

ABD Hava Kuvvetleri'nden bir sözcü, yıl sonuna kadar Norveç, İngiltere ve İtalya olmak üzere Avrupa'da toplam 40 adet F-35 olacağını, gelecek yıl da 24 uçağın daha sevk edilmesinin beklendiğini bildirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER