CHP lideri Özel: Başarmaya mecbur olduğumuz bir süreci yöneteceğiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İl Başkanları İstanbul Buluşması'na katıldı. Toplantıda konuşan Özel, "Bundan sonraki süreçte 2019'daki başarıyı tekrar eden değil, aşan bir noktadan hep birlikte başarmaya mecbur olduğumuz bir süreci yöneteceğiz. Önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilan ettiği bizim de sahiplendiğimiz 3 Büyükşehir adayımız dışında kimseye verilmiş herhangi bir sözüm yok" dedi. Özel, yerel seçim çalışmaları hakkında, "Memnuniyet anketimizi, Pazartesi gününden itibaren anketörler sahada olacak şekilde başlatıyoruz. En doğru ölçme değerlendirmelerle bizde olan belediyelerde memnuniyet anketlerini yapacağız. Vatandaşın gönlünde olan, partisini ileri taşımış olan, seçildiğinden, yaptığı işlerle ileride olan bütün Belediye Başkanlarımız bizim de gönlümüzde" ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
CHP lideri Özel: Başarmaya mecbur olduğumuz bir süreci yöneteceğiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Beşiktaş'ta bulunan bir otelde gerçekleştirilen CHP İl Başkanları İstanbul Buluşması'nın son gününe katıldı. Özel salona, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile birlikte geldi. Toplantıda; CHP İl Başkanlarının görüş ve önerileri, bölgeler özelinde yerel seçim hazırlıkları ve CHP'nin yeni yönetimi konuları ele alınırken, iki gün süren toplantılarda hazırlanan rapor, konuşmalar öncesinde Özgür Özel'e sunuldu. Özel ve İmamoğlu program kapsamında konuşma gerçekleştirdi.

DİKKATLE TAKİP EDİYORUZ

Özel, “Yeni bir tartışma ve baştan bir uyarı yapmamız gerekiyor. Yeniden değerleme oranıyla bütün vatandaşı bütün vatandaşları yoksul diye ayırmadan, işsiz diye ayırmadan, etkileyecek bir artışla karşı karşıyayız. O da vergi ve harçlardaki yüzde 58.5'luk yeniden değerleme oranındaki artış. Şimdi burada Cumhurbaşkanının bir yetkisi var. Bunu yüzde 50 oranında arttırmaya, yüzde 50 oranında azaltmaya yetkili kendisi ve 2024 enflasyon hedefi yüzde 36, yani siz koyduğunuz bu enflasyon hedefine inanıyorsanız ve herkesin enflasyon hedefi doğrultusunda doğru fiyatlamalar yapmasını istiyorsanız önce samimiyeti kendiniz göstereceksiniz. Bu harçların yüzde 58.5 değil yetkiniz oranında yüzde 50'ye kadar düşürülerek yüzde 30 sınırlarına, yüzde 29'lara çekilerek bundan sonraki süreçte vatandaşın ödeyeceği verginin, harcın bu yüzde 60 sınırında olmamasını sağlamanız gerekiyor. Bunu dikkatle takip ediyoruz.ö İfadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER