Vatandaşa kira ve faiz desteği birlikte verilecek: Evini dönüştürene ‘çifte destek’

Kentsel dönüşüm seferberliğine hız kazandıracak önemli adımlar atıldı. Yapılan düzenlemeyle dönüşümde destek kapsamı genişletildi. Bugüne kadar evi dönüşüme giren vatandaş, kira desteği ya da banka kredilerine verilen faiz desteğinden birini seçebiliyordu. Artık iki destek birlikte kullanılacak. Gecekonduda yaşayan vatandaş da evi dönüşüme girerse aynı destekleri alabilecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Vatandaşa kira ve faiz desteği birlikte verilecek: Evini dönüştürene ‘çifte destek’

Ülke genelinde milyonlarca riskli yapının yenilenmesi için başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği devam ederken, sürece hız kazandıracak önemli düzenlemeler yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kentsel dönüşüm projelerini hızlandıracak adımlar atılacağını söylemişti. İşte bu kapsamda dün Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikle hak sahiplerine verilen destekler düzenlendi. Bugüne kadar vatandaşa ‘kira desteği ya da banka kredilerine faiz desteğinden birini seç’ deniliyordu. Artık her iki destek eş zamanlı verilecek. Düzenleme ile ‘riskli yapı’ şartı aranmadan tüm dönüşüm projelerinde vatandaşa destek verilmesinin önü açılırken, gecekonduda yaşayanların da bu imkanlardan yararlanması sağlanacak. Düzenlemenin detaylarını anlatan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen şunları söyledi:

Vatandaşa kira ve faiz desteği birlikte verilecek: Evini dönüştürene ‘çifte destek’ - Resim : 1

Vedad Gürgen

İŞTE YENİ DÜZENLEME

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER