için kaldı

52 Yunan fanatiğe Arnavut yaptırımı

Arnavutluk'un güneyindeki Ergiri şehrinde, geçen 28 Ekim'de polis ile girdiği silahlı çatışma sonucu ölen Yunan milliyetçi Kostantinos Kaçifas'ın cenazesi, Atina-Tiran ilişkilerindeki gerginliği daha da tırmandırdı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
52 Yunan fanatiğe Arnavut yaptırımı

Kaçifas'ın cenazesine Yunanistan'dan Arnavutluk'a giden bir bölümü aşırı milliyetçi 2 binden fazla Yunan katıldı. Yunan milliyetçilerin gövde gösterisine dönüşen cenaze töreninde, Arnavutluk aleyhtarı sloganlar atıldı. Yunan milli marşını söyleyen Yunan milliyetçiler, cenaze töreninden sonra bir protesto yürüyüşü de gerçekleştirdi.

Arnavutluk İçişleri Bakanlığı anayasal düzene, ulusal güvenliğe ve kamu barışına yönelik zarar verici ifadelerde bulundukları ve ülkenin egemenliğine zarar veren bir organize eylem gerçekleştirdikleri gerekçesiyle 52 Yunan vatandaşının bir daha ülkeye girişini yasakladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER