50 milyon dolarlık düğün

Türkiye son dönemlerde turist sayısı ve gelirlerini yeniden arttırmaya başladı. Turizmde çeşitliliği sağlamak için de farklı adımlar atılıyor. Deniz, kum, güneş turisti dışında da turist çekmeye çalışan Türkiye, Hint düğünleri için iyi bir alternatif konumuna geldi. Türkiye’de son dönemde 20 Hint düğünü düzenlenirken, bu düğünler için yapılan harcamanın ise 50 milyon doları bulduğu ifade ediliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
50 milyon dolarlık düğün

Dünya çapında yaptıkları düğünlerle dikkat çeken Hintlilerin, Türkiye’ye olan ilgisi de artıyor. Özellikle her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Antalya, son yıllarda renkli kıyafetleri, farklı yemek kültürleri ve gelenekleriyle öne çıkan Hint düğünlerine ev sahipliği yapıyor. Turist sayısının düşmeye başladığı dönemlerde yapılan Hint düğünlerinin otellere ve bölgeye katkısı da büyük oluyor. Binlerce kişinin katılımıyla günlerce süren düğünler sadece Antalya’da değil, Bodrum ve Kapadokya’da da yapılıyor. Türkiye’de bu sene ilk defa 20 civarında Hint düğünü yaptıklarını ifade eden Hint düğünü organizasyonu gerçekleştiren Inventum Global Yönetici Ortağı Bünyat Özpak, “Geçen yıl toplam 13 civarında düğün yapmıştık. Önemli bir artış oldu, bu bir ilk. Türkiye tarihinde bu düğünler rekor. Ülkemizde şu ana kadar bu yılı çıkarırsak toplam 20 düğün yapılmadı. Bu yıl rekor olması sevindirici bir durum” dedi. 20 düğün için ise yaklaşık olarak 50 milyon dolarlık harcama yapıldığı tahmin ediliyor. Bu tutarda uçak, otel, yer hizmetleri, eğlence, ses-ışık sistemleri ve ikramların da olduğu ifade ediliyor.

HER MEVSİME YAYILIYOR

Hintlilerin Türkiye’ye ilgisinin her geçen yıl arttığının altını çizen Özpak, “Düğün için Türkiye’de en çok Antalya tercih ediliyor. Bodrum ve Kapadokya’da da düğünler yapılıyor. Antalya’nın düşük sezonunu kasım ve mart ayları arasına denk geliyor. Hindistan sıcak olduğu için düğün yapacaklar serin havayı tercih ediyor. Son yıllarda yapılan tanıtım çalışmaları sayesinde düğün yapacak her ailenin masasına Türkiye dosyasını koymayı başarıyoruz. Turizm faaliyetini her mevsime yaymak için düğünlerin önemi büyük” diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER