4 milyarlık üretim hamlesi

Son yıllarda yeni konut üretimi için azalan iştah, piyasada arz sorunu yarattı. Azalan arza rağmen talebin canlı olduğunu gören firmalar yeni yatırımlar için düğmeye bastı. Geçen yılı 3.8 milyar TL ciro ile kapatan Tahincioğlu Gayrimenkul de bu yıl 4 milyar TL satış değerine sahip 4 projeye başlayacağını açıkladı. Şirketin yeni konut projeleri İstanbul, Bodrum ve Göcek’te yer alıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
4 milyarlık üretim hamlesi

MARKALI konut üreticileri yeni yatırımlar için atağa kalktı. Talebin fazla, arzın yetersiz olduğunu gören sektör oyuncuları 2022 yılını üretim yılı ilan etti. Bu firmalardan biri de Tahincioğlu oldu. Geçen yılını 3.8 milyar TL’lik bir ciro ile kapatan Tahincioğlu, bu yıl satış değeri 4 milyar TL olan 4 konut projesi geliştireceğini açıkladı.

‘EN GÜVENLİ YATIRIM’

Hem gayrimenkul sektörü hem de ülke ekonomisi açısından zor bir yılı geride bıraktıklarını belirten Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, bu yıl için umutlu olduklarını şu sözlerle özetledi: “Konut maliyetlerindeki artışın devam etme eğiliminde olması bir risk olarak karşımızda durmasına rağmen, döviz yatırımı bulunan yerli ve yabancı yatırımcıların, döviz pozisyonundan çıkarak gayrimenkule yönelmeye başlaması ve kira bedellerindeki hızlı yükselişler, bu riskin fazlasıyla bertaraf edilebileceğini ve sektör açısından iyi bir yıl olabileceğini gösteriyor. Konut fiyatlarının artacağı yönündeki beklentiler de yatırımcıların konuta ilgisini arttırıyor. Gayrimenkul sektörünün 2022 yılında hareketlenmesini bekliyoruz. Hareketlenme ile birlikte yeni projelere ilgi ve talep de artacaktır. Gayrimenkul her ortamda olduğu gibi bugünkü ekonomik ortamda da en güvenilir yatırım aracıdır.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER