için kaldı

30 bin ihtilaf ara buluculukla çözüldü

TURYAP Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, ara buluculuk sisteminin hayata geçmesi ile bu yıl yaklaşık 30 bin ihtilafın mahkemeye gitmeden çözüldüğünü bildirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
30 bin ihtilaf ara buluculukla çözüldü

TURYAP'IN, yaklaşık 2 yıl önce gayrimenkul konusundaki ihtilafları mahkemeye gitmeden çözümlemek amacıyla hayata geçirdiği Arabuluculuk Çözüm Merkezi, bugüne kadar 200'e yakın başvurunun 170'ini çözüme kavuşturdu. Merkez, yeni yerinde, yenilenen yüzü, çözüm ortakları ve daha kapsamlı yapısı ile vatandaşlara hizmet verecek. Ara buluculuk, tahkim, tapu-takas, değerleme, müzayede ve eğitim-araştırma gibi geniş yelpazede hizmet verecek Arabuluculuk Çözüm Merkezi ve çözüm ortakları tanıtıldı.

TURYAP Yönetim Kurulu Başkanı Sarıbay, merkezin çözüm ortaklarının katılımıyla gerçekleşen imza töreninde yaptığı konuşmada, ara buluculuk ile ilgili yasal düzenleme yapıldıktan sonra işlerin artık çok kolaylaştığını ifade ederek, "Türkiye'de insanlar arasında ihtilaf çıktığı zaman gidecekleri yer mahkeme... 80 milyonluk ülkemizde artık mahkemeler tıkandı." dedi.

İnsanlar arasındaki ihtilafın artık konuşa konuşa çözüleceğini belirten Sarıbay, "Biz de mekan ve danışmanlık desteğiyle, işi kolaylaştırıcı, tarafları aydınlatıcı bir ortam hazırlıyoruz." ifadesini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER