3 yılda 900 esnafı zincirine katacak

Gıda perakendesinde bayilik sistemini başlatan ilk zincir market olan CarrefourSA, iki yılda Türkiye genelinde 100 bayiye ulaştı. 100. bayisini İzmir Alsancak’ta açan şirket, Avrupa’da yaygın olarak kullanılan bayilik sistemine önümüzdeki yıllarda daha çok odaklanmayı planlıyor. Öyle ki, üç yılın sonunda bayi sayısını bine çıkarmayı hedefleyen CarrefourSA’nın bunu gerçekleştirmesi halinde bayi sayısı kendisine ait market sayısını geçecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
3 yılda 900 esnafı zincirine katacak

CarrefourSA’nın 100. bayisinin açılışı kapsamında İzmir’de düzenlenen basın toplantısında bir araya geldiğimiz CarrefourSA İcra Kurulu Üyesi Bulut Batum, Türkiye genelinde 800’ü CarrefourSA’ya ait toplam 900 noktada hizmet verdiklerini belirterek, “Carrefour, 2023’te Türkiye’de 30, dünyada ise 60 yılını dolduracak. Bunca yıllık tecrübe var. Bunu yaparken de yeni nesil marketçilik anlayışı ile Türkiye’nin pek çok şehrinde tüketiciye en doğru ürün ve hizmetle ulaşmaya çalışıyoruz. Şu an bayilik sistemi ile Türkiye’nin 23 iline ulaştık. Hedefimiz 3 yıl içinde bu sayıyı bine ulaştırmak” diye konuştu.

İKİNCİ NESİL İSTEKLİ

Mevcut 100 bayinin 20’sinin kadın girişimciler tarafından işletildiğini belirten Batum, ikinci nesil olarak adlandırılan bayilerin kurumsal bir yapı altında esnaflık yapmaya daha istekli olduğunu vurguladı ve bayilik sistemiyle ilgili şu bilgileri verdi: “Ayda 500’den fazla bayilik başvurusu alıyoruz. Bunlar belli kriterlere göre değerlendiriliyor ve girişimciler arasında kadın var ise öncelik tanıyoruz. Önemli olan doğru lokasyon ve doğru büyüklükteki format ile müşterileri ürünlerimiz ile buluşturmak. Ulusal bir pazarlama gücümüz, kuvvetli bir lojistik altyapımız var. Ürünleri 12 büyük depomuzdan bayinin ayağına kadar götürüyor, bunu ücretlendirmiyoruz. Bayinin lojistik maliyeti yok. Tüm bunlar enflasyona pozitif katkı sağlıyor.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER