25 dakika çalış, 5 dakika mola ver! Tecrübeliler çömezlere öneriyor

Kimi her sabah aynı saatte uyanıp güne başladığını söylüyor, kimi 25 dakikalık çalışmaların ardından 5 dakika mola vermeyi öneren pomodoro tekniğini anlatıyor. Evden çalışma düzenini oturtamadıysanız bu tavsiyelere kulak verin.

HÜRRİYET HÜRRİYET
25 dakika çalış,  5 dakika mola ver! Tecrübeliler çömezlere öneriyor

Salgından önce ‘evden çalışmak’ tatlı bir hayalden ibaretti; herkes öyle daha verimli çalışacağına inanıyor, bu sistemin yaygınlaşacağı günü iple çekiyordu. Ancak koronavirüs bize bu işin öyle hayal edildiği gibi olmadığını gösterdi. İki haftadır birçok ‘şanslı’ evinden çalışıyor ama düzen tutturamadıkları için daha çok çalışmak zorunda kaldıklarını söylüyorlar. Uzun yıllardır ‘serbest’ ya da ev-ofis çalışanlara evden çalışmaya yeni başlayanlar için tavsiyelerini sorduk...

Melis Çalapkulu (Serbest editör): Çocuk çığlığını artık önemsemiyorum

25 dakika çalış,  5 dakika mola ver! Tecrübeliler çömezlere öneriyor - Resim : 1

◊ Evden çalışmak demek mesainin neredeyse hiç bitmemesi demek. Bir iletişimci olarak gece-gündüz e-posta, telefon, WhatsApp, hatta sosyal medya üzerinden her an iş yapabilir durumda oluyorum. Buna engel olmak isterseniz -ki ben olamadım- belli bir saatten sonra e-posta, mesaj ve aramalara cevap vermemeyi tercih edebilirsiniz. Ancak bunun için akıllı telefonunuzdan fiziksel olarak uzak durmalısınız.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER