için kaldı

2019 franchIse yılı olacak

Franchise sektörü 2019 yılında rekor büyümeye ev sahipliği yapacak. Sağlıktan tekstile, gıdadan otomobile onlarca farklı sektörden 2 bine yakın şirket önümüzdeki yıl 6 binden fazla şube açacak. Markalar bu yıl sadece Türkiye'de değil yurtdışında da önemli bir büyüme bekliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
2019 franchIse yılı olacak

2019 franchIse yılı olacak - Resim : 1Kurumsal zincir markaların şubeleşme atağı 2019'da rekor kıracak. 2 bine yakın marka bu yıl 6 binden fazla şube açacak. Gıdadan sağlığa, emlaktan otomobile kadar birçok alanda hizmet veren bu markalar, yurtdışında da büyümeyi hedefliyor. Bu yıl en çok şube açacak markalar yine gıda sektöründen çıkarken, emlaktaki büyümenin de hız kesmediği gözleniyor. Birçok yeni markanın franchise pazarına girdiği Türkiye'de, sektörün büyüklüğünün de 50 milyar doları aşması bekleniyor. En çok şube açacak 5 marka ise Komagene, Oses Çiğköfte, B-Fit, Simit Sarayı ve Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi oldu.

2 MARKA 2 BİN ŞUBE

2019'da 1000'den fazla şube açmayı planlayan tek marka Komagene oldu. Çiğköfte alanında faaliyet gösteren marka 2019'da 1100 şube açacak. Marka bu yıl franchise giriş bedeli talep etmezken, ortalama işletme sermayesi için sadece 20 bin lira yeterli oluyor. Komagene sadece Türkiye'de değil bu yıl Avrupa Birliği ülkelerine de yayılmayı planlıyor. İkinci sırada ise yine aynı sektörden bir marka Oses Çiğköfte bulunuyor. Marka 2019'da 900 adet yeni şube açmayı planlıyor. Franchise giriş bedeli almayan markanın hedefinde ise Van, Erzurum, İzmir, Antalya ve İzmir gibi şehirler bulunuyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER