169 vekil emekli olmadı

ERKEN seçim kararı, iki yıl daha milletvekilliği yapmayı planlayanların hesabını altüst etti. Hem maaş hem de emeklilik şansını kaybeden ve listeye konulmayan milletvekilleri ‘yeni hayat planı' yapıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
169 vekil emekli olmadı

Normal süresi 2019'un kasım ayında bitmesi gereken, 26. dönem milletvekilleri arasında, milletvekili emekliliği hak kazanmaları için gerekli iki yıllık süre dolmasına rağmen yaş haddi nedeniyle milletvekili emeklisi olamayanların sayısı 169 kişi olarak belirlendi.

Bunlardan 93'ünün AK Parti, 36'sının CHP, 5'inin MHP, 35'inin ise HDP'li olduğu kaydedildi. Bu milletvekillerinden bir kısmı partilerinin listelerine konulduğu için halen milletvekilliğini sürdürme şansı bulunuyor. Büyük bölümü ise yeni dönemde yeni Meclis'te olmayacak.

YENİ İŞ ARAYIŞI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER