15 yıllık emeği 15 dakikada yok oldu

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde 15 yıldır aşılı mavi selvi fidanı yetiştiriciliği yapan Ahmet Yıldırımın fidanları 15 dakikalık sağanak yağış nedeniyle sele kapılarak yok oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
15 yıllık emeği 15 dakikada yok oldu

Edige Mahallesi yakınlarında 14 dönüm tarla üzerinde 15 yıldır aşılı mavi selvi fidanı yetiştiriciliği yapan Ahmet Yıldırım, önceki gün akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağışla binlerce fidanının sele kapılarak gittiğini söyledi. Yıldırım, sağanak nedeniyle 3 adet su kuyusu ve 13 adet güneş panelinin de kullanılamaz hale geldiğini ve 100 bin TLye yakın bir zarara uğradığını açıkladı.

Yetkililerden hasar tespiti çalışması yapılmasını beklediğini belirten Ahmet Yıldırım, Son yıllarda küresel ısınma nedeniyle etkisini artırarak yağan yağmurlar çevrelere ve insanlara zarar vermeye başladı. Bu sel sularından ben de nasibi aldım dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER