10 günlükken verildi... 7 yıl sonra geri alındı

Ankara'da Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, N.G. ve M.G. çiftinin 2011'de Keçiören Çocuk Yetiştirme Yurdu'na başvurarak, 10 günlükken evlat edinmek amacıyla aldıkları B.Ç.U.'yu 7 yıl sonra biyolojik annesine geri verdi. Aile, hem kuruma hem de biyolojik anneye dava açarken, kendilerine 'Çocuğu biyolojik annesine verelim, size yeni çocuk ayarlayalım' denildiğini iddia etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
10 günlükken verildi... 7 yıl sonra geri alındı

Aile, kuruma ve biyolojik anneye tazminat davası açtı. M.N.G. ve M.G. çifti 2011'de B.Ç.U.'yu 10 günlükken evlerine getirdi. Evlilik dışı ilişkiden dünyaya getirdiği bebeğini yetiştirme yurduna bırakan biyolojik anne ise yedi yıl sonra “Ben çocuğumu geri istiyorum” diyerek kuruma başvuruda bulundu.

'KORUYUCU AİLE OLUN'

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'ndeki görevliler de B.Ç.U.'yu evlat edinmek amacıyla alan N.G. ve M.G. çiftine 'koruyucu aile' olma teklifinde bulundu. Bu teklifi kabul etmeyen aile ile biyolojik anne arasında dava devam ederken, mahkeme tedbir kararıyla B.Ç.U.'nun dava boyunca N.G.-M.G. çiftinde kalmasına karar verdi. Ancak Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'ndeki görevliler önce itiraz ederek mahkemenin tedbir kararını kaldırdı, ardından okula gidip çocuğu alarak kuruma götürdü. Buradaki işlemlerin ardından B.Ç.U. biyolojik annesine teslim edilirken, üzerindeki şoku atlamayan çift hem kuruma hem de aileye tazminat davası açtı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER