'Kanser bir gün bitecek'

L'Oréal-UNESCO Bilim Kadınları İçin Ödül'e Türk bilim kadını Doç. Dr. Duygu Sağ (37) layık görüldü. Kanser ve bağışıklık sistemi üzerine çalışmalar yapan Sağ, "Hayalim kansersiz bir dünya. Bunun bir gün gerçekleşeceğine inanıyorum" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
'Kanser bir gün bitecek'

'Kanser bir gün bitecek' - Resim : 1L'ORÉAL ve UNESCO tarafından 20 yıldır verilen ödüllerle dünya genelindeki bilim kadınlarına destek sağlanıyor. Her yıl bilim dünyasında farklı alanların gelişmesine katkıda bulunan, 40 yaş altındaki 15 bilim kadını bu ödüle layık görülüyor. L'Oréal Türkiye'nin Uluslararası Yükselen Yetenek Ödülü adayı olan İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi'nin baş araştırmacılarından ve 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Duygu Sağ da 15 bin Euro'luk ödülü laboratuvarına götürdü. Doç. Dr. Sağ ve 117 ülkeden 275 araştırmacı arasından seçilen 14 bilim kadınına ödülleri Paris'te UNESCO genel merkezinde düzenlenen törenle verildi. Duygu Sağ, törene eşi Gerhard Wingeuder, 2.5 yaşındaki oğlu Deniz ve dayısı Ender Soyuak da katıldı.

İMMÜNOTERAPİ YÖNTEMİ

Özellikle immünoterapinin (bağışıklık sisteminin tedavisi) gelecekte kanser tedavisinin ana yöntemi olacağına inanan Doç. Dr. Sağ'ın çalışmaları mesane, yumurtalık, meme ve prostat başta olmak üzere kanser için umut veriyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER