Kuzey Kore, Japon Denizi istikametine 8 füze fırlattı

Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine 8 kısa menzilli füze fırlattığı bildirilirken füzelerin ülkenin münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğünü açıklayan Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Kuzey Kore'nin füze denemelerinin uluslararası toplumun barış ve istikrarını tehdit ettiğini söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kuzey Kore, Japon Denizi istikametine 8 füze fırlattı

Füze programına yeniden hız kazandıran ve son aylarda birçok füze denemesi yapan Kuzey Kore'nin, bugün yılın 17'nci füze denemesini gerçekleştirdiği bildirildi.

Güney Kore Genelkurmay Bakanlığından yapılan açıklamada, Pyongyang'ın Sunan bölgesinden yerel saatle 09.08 ile 09.43 saatleri arasında 8 kısa menzilli balistik füze ateşlendiği açıklandı.

Japonya hükümeti de denemeleri doğrularken Japonya Savunma Bakanı Nobuo Kishi, Japon Denizi istikametine doğru fırlatılan füzelerin 300 ila 400 kilometre arasında mesafe kat ettiğini söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER