'Eşcinsel ilişki' ile suçlanan kamyoncular ilk kez hâkim karşısında

Kâğıthane Belediyesi'nin, birlikte çalıştıkları çöp işçisi M. Ş. (27) ile cinsel ilişkiye girdikleri gerekçesi ile işten çıkardığı 3 çöp kamyonu şoförü ilk kez hâkim karşısına çıktı. Suçlanan üç şoförden birinin açtığı işe iade davasında, tanık olarak dinlenen isim ise, belediyenin işten çıkardığı diğer bir şoför oldu. Belediye avukatı, tanık olarak dinlenen şoförün de olaya karıştığını söyleyerek "Tanıklığına itiraz ediyoruz" dedi. Duruşma sonrası kısa süreli gerginlik yaşandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
'Eşcinsel ilişki' ile suçlanan kamyoncular ilk kez hâkim karşısında

KÂĞITHANE Belediyesi, uzun yıllar belediye temizlik hizmetleri biriminde çalışan çöp kamyonu şoförleri İ. D. (50), A. A. (47) ve R. S.'yi (42) geçen 12 Nisan günü tazminatsız işten çıkardı. Belediyenin, söz konusu kişileri işten çıkarmasının gerekçesini ise, çöp toplama işi yapan M. Ş. (27) ile cinsel ilişkiye girdikleri iddiası oluşturdu.

ÜÇÜ DE DURUŞMA SALONUNDAYDI

İşten çıkarılan işçilerden ikisi, olay ile ilgileri olmadığın belirterek işe iade davası açtı. R. S.'nin İstanbul İş Mahkemesinde görülen davasında ilk duruşma geçen perşembe günü yapıldı. Duruşmaya, R.S.'nin yanı sıra, İ. D. ve A. A. ile arkadaşları katıldı. Davalı Kâğıthane Belediyesi adına ise duruşmaya belediye avukatı katıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER