'Durum 4 saat önce değişti'

Finlandiya'nın başkenti Helsinki dün ABD ve Rusya liderlerinin ilk özel zirvesine evsahipliği yaptı. ABD Başkanı Trump, "İlişkilerimiz hiç şimdiki kadar kötü olmamıştı ama bu durum 4 saat önce değişti" dedi. Rusya Devlet Başkanı Putin de "İkili ilişkilerdeki zorluklar için objektif bir gerekçe bulunmuyor" yorumu yaptı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
'Durum 4 saat önce değişti'

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Finlandiya'nın başkenti Helsinki'deki tarihi zirvede buluştu. İlk kez baş başa görüşen iki lider arasındaki toplantıdan, "ilişkilerin düzeltilmesi" yönünde ortak irade çıksa da, zirveye Moskova Yönetimi'nin 2016'daki ABD Başkanlık seçimlerine müdahalesine ilişkin yorumlar damga vurdu. Trump'ın Amerikan istihbaratına karşı Rusya'nın yanında yer alan bir pozisyon sergilemesi ABD'de büyük tepki yarattı.

'SOĞUK SAVAŞ BİTELİ ÇOK OLDU'

Yaklaşık iki saatlik toplantı sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında ABD lideri, Soğuk Savaş sürecinde bile iki ülkenin güçlü diyaloğu sürdürmeyi başardığını belirterek, şu çıkışı yaptı: "İlişkilerimiz hiç şimdiki kadar kötü olmamıştı. Fakat bu durum, yaklaşık 4 saat önce değişti. Hiç bir şey basit olmayacak. Ancak Rusya ile diyalog yolunu seçiyorum. Bu adımın tüm siyasi risklerini de üstlenmeye hazırım." Rusya lideri ise dünyadaki sorunlarla birlikte çalışma ile başa çıkılabileceğini vurguladı. Trump gibi Soğuk Savaş'a değinen ve bu durumun yıllar önce sona erdiğini belirten Putin, "İkili ilişkilerdeki zorluklar için objektif bir gerekçe bulunmuyor" yorumunda bulundu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER