için kaldı

‘Brunson krizi Trump'a hediye oldu'

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın eski baş ekonomisti Rodney Ludema, Türkiye-ABD krizine ilişkin Hürriyet'e konuştu. Ludema, Brunson krizinin 6 Kasım'daki ara seçimler öncesinde Cumhuriyetçi Parti'ye bir hediye olduğu yorumunda bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Brunson krizi Trump'a hediye oldu'

Rodney D. Ludema, Obama yönetiminde ekonomi alanında önemli görevler üstlenmiş bir ekonomi profesörü. Ludema, 2014-2016 yılları arasında ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 'Baş Ekonomisti' olarak çalıştı. ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye için yürürlüğe koyduğu yaptırımları Hürriyet'e değerlendiren Ludema, Trump'ın Amerikan ticari yasasındaki 'ulusal güvenlik' maddesini keyfi bir biçimde ve kötüye kullandığı görüşünde.

- Ankara ve Washington arasında yaşananlar bir ekonomik savaşın başlangıcına mı benziyor?

Bana kalırsa şu anda bu yaşanan geniş çaplı bir ekonomik savaş gibi gözükmüyor ama daha şiddetlenme potansiyeli taşıyor. Ben de pek çok ekonomist gibi Türkiye'deki ekonomik sorunların uzun zamandır gelmekte olduğunu düşünüyorum. Ama Başkan Trump'ın uyguladığı yaptırımların Türk ekonomisini sakatladığı yönündeki iddiası fazla abartılı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER