Hürriyet yazarı Selvi: Fiyat artışlarıyla mücadelede yeni destekler geliyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Dövizin füze hızıyla artması, fiyatların aşırı yükselmesi karşısında iktidar bir dizi önlemi devreye soktu" dedi. Selvi, yükselen enflasyona karşı iktidarın üç ayaklı bir strateji geliştirdiğini yazdı.

Hürriyet yazarı Selvi: Fiyat artışlarıyla mücadelede yeni destekler geliyor - Sayfa 1

Selvi, bugünkü yazısında hükümetin ekonomide bir dizi önlem daha almaya hazırlandığını yazdı. Hükümetin, kur korumalı TL vadeli mevduat hesabıyla dövizdeki gerilemeyi sağladığını belirten Selvi, yeni hedefin enflasyonla mücadele olduğunu belirtti.

111
Hürriyet yazarı Selvi: Fiyat artışlarıyla mücadelede yeni destekler geliyor - Sayfa 2

"Erdoğan, 2022 yılını enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele yılı ilan etti" diyen Selvi, iktidarın bu yönde iki ayaklı bir strateji izlediğini belirterek, o adımları şöyle sıraladı:
 

211
Hürriyet yazarı Selvi: Fiyat artışlarıyla mücadelede yeni destekler geliyor - Sayfa 3

1- Fiyat artışları karşısında en çok etkilenen dar ve sabit gelirlilerin gelirini artırmak amacıyla asgari ücreti yüzde 50 oranında yükseltti, memur ve emeklilerin maaş artışına refah payı ekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan fiyat artışları nedeniyle sıkıntı yaşandığını inkâr etmedi. Tam aksine üzüntülerini paylaştı. “Fahiş fiyat artışları ve yükselen enflasyon yüzünden vatandaşlarımızın canının yandığını biliyoruz” dedi.
 

311
Hürriyet yazarı Selvi: Fiyat artışlarıyla mücadelede yeni destekler geliyor - Sayfa 4

2- İkinci adım olarak hayat pahalılığı ve fiyat artışlarıyla mücadele süreci başlatılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, “2022 yılında önceliğimiz enflasyonla mücadele olacak. Nasıl ki kurdaki müsilajı temizlediğimiz gibi, enflasyondaki müsilajı da en kısa sürede ortadan kaldıracağız. Ekonomik gerekçelere dayanmayan fahiş fiyat artışlarıyla insanımızın alım gücünü düşürenlerin de gözlerinin yaşına bakmayacağız” demişti.
 

411