Hürriyet yazarı: İstiklal Caddesi’ni zorla kapattıracaksınız

Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge, hafta sonunda Taksim'de koronavirüse rağmen oluşan kalabalığa tepki göstererek  “Zorla kapattıracaksınız" görüşünü savundu. 

Hürriyet yazarı: İstiklal Caddesi’ni zorla kapattıracaksınız - Sayfa 1

Yeni tip corona virüs (COVID-19) vakalarının son günlerde arttığı İstanbul'da dikkat çeken bir görüntü oluştu. Yoğun kalabalığın yaşandığı İstiklal Caddesi'nde maske takmayanlar da görüldü. Taksim Meydanı, corona virüs öncesi günlerini aratmadı. Meydan ve İstiklal Caddesi, güzel hava nedeniyle vatandaşların akınına uğradı. Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge, İstiklal Caddesi’ndeki kalabalığa dikkat çekerek, “Zorla kapattıracaksınız" görüşünü savundu.

 

Hürriyet yazarı: İstiklal Caddesi’ni zorla kapattıracaksınız - Sayfa 2

Çekirge yazısında, "İstiklal Caddesi tıklım tıklım. İşi olan da orada olmayan da... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca daha ne desin? Nasıl anlatsın? Arkadaşlar, Bakan Bey esnafa 'Kapatın dükkânları' demek istemediği için.. Bize 'Gerekli olmadıkça gitmeyin, dışarı çıkmayın' diyor... İşte fotoğrafı da koyuyor... Kendi canını düşünmüyorsan, esnafı düşün. Oradan geçinen aileleri çoluk çocuğu düşün..." ifadesini kullandı.