Hürriyet yazarı: Bu yaz bir haftadan fazla tatil yapan zengin sayılır

Turizm sektörü koronavirüs salgını dolayısıyla yaşanan iptal ve ertelemelerden olumsuz etkileniyor. Hürriyet yazarı Savaş Özbey, "Alınan korona tedbirleri, sezonun daralmış olması gibi sebeplerle masraflar katladı. Otel, ulaşım fiyatları geçen yazla kıyaslandığında neredeyse iki misli. Bu yaz bir haftadan fazla tatil yapan zengin sayılır" düşüncesini dile getirdi.

Hürriyet yazarı: Bu yaz bir haftadan fazla tatil yapan zengin sayılır - Sayfa 1

Tüm dünyada hızla yayılan koronavirüs salgının en fazla etkileyeceği sektörlerin başında turizm sektörü geliyor. Büyük oranda gelir kaybı yaşanması beklenen sektörde tatil bedelleri de bir hayli yükseldi. 

Hürriyet yazarı: Bu yaz bir haftadan fazla tatil yapan zengin sayılır - Sayfa 2

Hürriyet yazarı Savaş Özbey, "Uçakları geçtim, şehirlerarası otobüs biletleri bile el yakıyor.
Senede iki-üç hafta tatile gidenlere kötü haber: Bu sene bir hafta gidebilmek bile büyük iş olacak görünüyor." diye yazdı. Özbey şöyle devam etti;

Hürriyet yazarı: Bu yaz bir haftadan fazla tatil yapan zengin sayılır - Sayfa 3

Oteller ardı ardına açılış tarihlerini duyuruyor, havayolları uçuşa başlama açıklamaları yapıyor.
Normalleşmeyle birlikte uzun süren karantina aylarından sonra insanların kafasında ilk defa tatil hayalleri düşmeye başladı.

Hürriyet yazarı: Bu yaz bir haftadan fazla tatil yapan zengin sayılır - Sayfa 4

 'Hayal' kelimesini bilerek seçtim çünkü birçoğumuz için gerçekleştirmesi biraz zor bir istek olacak. Alınan korona tedbirleri, sezonun daralmış olması gibi sebeplerle ulaşım ve konaklama masrafları katlayacak gibi duruyor.