Hürriyet yazarı: Bir büyük sektör çok zorda

Hürriyet gazetesi yazarlarından Deniz Sipahi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını devam ederken tekrar bir kapanma kararının zor ayakta duran yeme-içme sektörünü çok daha olumsuz etkileyeceğini söyledi. Sipahi, Türkiye’de vatandaşların “süreci kötü yönettiğini” öne sürerken “Kendi karantinamızı yapamadığımız için büyük bir sektörü çaresiz hale getirdik” iddiasında bulundu.

Hürriyet yazarı: Bir büyük sektör çok zorda - Sayfa 1

Sipahi’nin bugünkü köşe yazısının yeme-içme sektörüyle ilgili kısmı şöyle:

Hürriyet yazarı: Bir büyük sektör çok zorda - Sayfa 2

Bir kez daha yazma ihtiyacı hissediyorum. Yeme içme sektörü o kadar sıkıntılı günler yaşıyor ki... Pandemi sonrası kim ayakta kalır bilemiyorum. Çünkü her sektör bir şekilde çalıştı. Kapasiteleri düşük de olsa, şartlara uygun şekilde bir yol kendilerine buldu. Ama restoranlar, lokantalar, kafeler, işletmeler ne yapabilirdi ki...

Hürriyet yazarı: Bir büyük sektör çok zorda - Sayfa 3

“Kapatın” dendi, kapattılar. “Açın” dediklerinde açtılar ama o da çok kısa sürdü. Kapanmalar açılmalarla bu iş olmayacak. Kalıcı çözümler gerekiyor. Açık yazıyorum. Sektör kredi ve kira desteği, vergi muafiyetleri istiyor. Krediler yapılandırılmaz, ertelenmezse büyük zincirler bile yola devam edemezler.

Hürriyet yazarı: Bir büyük sektör çok zorda - Sayfa 4

O yüzden devletin bu son kapanma döneminde desteklerini artıracağını umut ediyorum. Ve hepimize düşen görevler bulunuyor. Maalesef pandemi sürecini vatandaş olarak kötü yönettik.