Hürriyet havacılık yazarı Cebeci: THY 2018 maaşlarına dönmek istiyor

Hürriyet gazetesi havacılık yazarı Uğur Cebeci, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında uçuşlarını gerçekleştiremeyen Türk Hava Yolları'nın maaşlarda indirime gitmeyi planladığını yazdı.

Hürriyet havacılık yazarı Cebeci: THY 2018 maaşlarına dönmek istiyor - Sayfa 1

Cebeci'nin yazısı şöyle; 

Tam üç aydır şirket hiçbir faturayı ödemiyor. Maaşlardan, hatta ikramiyelerden zorunlu kalanları ödemek için yaratılan formüller sistemi ayakta tutmaya yetmiyor. Her gün değişik formüller üzerinde çalışan yöneticiler, çalışanları çıkarmadan ne kadar yol alabileceklerini kestirmeye çalışıyorlar.

Hürriyet havacılık yazarı Cebeci: THY 2018 maaşlarına dönmek istiyor - Sayfa 2

 Evet Türk Hava Yolları 30 bin personeli ve 350 uçağı ile bir dünya markası oldu. Ama Koronavirüs sonrası marka değerini, borsadaki gücünü, uluslararası değerlendirmelerdeki güçlü yerini korumakta zorlanıyor. Sendika ile yaptıkları görüşmelerde de maaşlar konusunda bütün çabalara rağmen bir uzlaşma sağlanamıyor. Sağlanıncaya kadar da çalışanların tedirginlikleri süreceğe benziyor

Hürriyet havacılık yazarı Cebeci: THY 2018 maaşlarına dönmek istiyor - Sayfa 3

imse yarın eline ne para geçecek, borçlarını nasıl ödeyecek, ya da çocuklarının okul taksitlerini ödeme konusunda içleri rahat değil. Aşağıda yazdıklarım, sızan bilgilerden oluşuyor.

Hürriyet havacılık yazarı Cebeci: THY 2018 maaşlarına dönmek istiyor - Sayfa 4

Kısa çalışma ile ilgili hak bir ay daha uzatıldı. THY hâlâ birçok ülkeye uçamıyor. İç hatlarda doluluklar ortalamaların altında. Yolcunun kazanılması zaman alacak.