Hurmadaki büyük tehlike

Hindistan’da meyve yarasalarının taşıdığı Nipah virüsü hurmalarda büyük bir tehlikeye yol açtı. Hindistan’da 10 kişinin ölümüne neden olan virüsün hurma ve çeşitleri üzerinde bulaşma ihtimali oldukça yüksek. Tehlike saçan Nipah virüsü nedir?<br />

Hurmadaki büyük tehlike - Sayfa 1

Hindistan’da meyve yarasalarının taşıdığı Nipah virüsü hurmalarda büyük bir tehlikeye yol açtı. Hindistan’da 10 kişinin ölümüne neden olan virüsün hurma ve çeşitleri üzerinde bulaşma ihtimali oldukça yüksek. Tehlike saçan Nipah virüsü nedir?

Hurmadaki büyük tehlike - Sayfa 2

Hindistan’da Kerala bölgesinde, meyve yarasalarının taşıdığı Nipah virüsü ölüm saçıyor. 10 kişinin ölümüne neden olan, 20 kişinin gözetim altına alındığı virüs özellikle hurma ve hurma özünden yapılan şuruplardan bulaşabiliyor.

Hurmadaki büyük tehlike - Sayfa 3
Belirtileri neler?

Nipah virüsünün sık görülen belirtileri arasında baş dönmesi, yorgunluk, yüksek ateş, baş ağrısı ve bilinç değişiklikleri yer alıyor. Virüsün sık görülmeyen belirtileri arasında ise kaslarda ve boğazlarda ağrı yer alıyor.
Hurmadaki büyük tehlike - Sayfa 4
Sık görüldüğü yerler

Meyve yarasaları tarafından hurmalara taşındığı belirtilen Nipah virüsünün sık görüldüğü yer arasında Malezya, Singapur, Bengladeş ve Hindistan yer alıyor.