Huawei yöneticisi hakim karşısında

Huawei'in Mali İşler Direktörü Mıng Vancou’nun ABD’ye iade sürecinin ele alınacağı duruşmalar serisinin hafta boyunca sürmesi bekleniyor. Kanada ve Çin parlamenterlerinden oluşan özel bir komite de iki ülke arasındaki sorunları ve çözüm önerilerini ele almak üzere Kanada’nın başkenti Ottawa’da bir araya geldi.

Huawei yöneticisi hakim karşısında - Sayfa 1

Huawei'in Mali İşler Direktörü (CFO) Mıng Vancou’nun ABD’ye iade sürecinin ele alınacağı ve bu hafta boyunca sürmesi beklenen duruşmalar serisi Vancouver'da başladı.

Huawei yöneticisi hakim karşısında - Sayfa 2

Vancou, duruşmaya katılmak üzere evinden ayrıldı.

Kanada ile Çin arasında gerilime neden olan Huawei yöneticisi Vancou'nun ABD'ye iadesiyle ilgili süreçte son aşamaya gelindi.

Huawei yöneticisi hakim karşısında - Sayfa 3

Kanada’nın Vancouver kentindeki British Columbia Yüksek Mahkemesinde başlayan duruşmalar serisinin cuma gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Duruşmalar sonunda Vancou’nun ABD’ye iade edilip edilmeyeceğine, British Columbia Yüksek Mahkemesi Hakimi Heather Holmes karar verecek.

Vancou'nun ABD'ye iadesine karar verilmesi halinde bu konunun ABD ile Çin arasında yeni bir soruna dönüşeceği belirtiliyor.

Huawei yöneticisi hakim karşısında - Sayfa 4

KANADA-ÇİN ÖZEL KOMİTESİ TOPLANDI

Öte yandan Kanada ile Çin arasında son 1 yıldır artan sorunlar ve bunların çözüm önerilerinin ele alınacağı Kanada-Çin Özel Komitesi, Kanada’nın başkenti Ottawa’da toplandı.

Kanada-Çin Özel Komite toplantısının, Vancou’nun mahkemesi ile aynı gün çalışmalarına başlaması, Kanada basınında değişik yorumlara neden oldu.