Hipnoz hakkında doğru bilinen 4 yanlış

İnternet, sosyal medya gibi birçok iletişim aracılığıyla bilgi sahibi olduğumuz sinemalarda ise doğaüstü olaylarla hafızamıza kazınan ‘Hipnoz’ aslında çok yanlış biliniyor. Yunanca’da da uyku anlamına gelen bu durum kesinlikle uyku hali olmadığını dile getiren Bilinçaltı Uzmanı Lily Lale Yılmaz ‘Hipnoz’ hakkında doğru bilinen yanlışları sıraladı.

Hipnoz hakkında doğru bilinen 4 yanlış - Sayfa 1

Hipnoz her zaman merak konusu uyandıran bir yöntem olmuştur. Hipnoz 200 yılı aşkın bir süredir kullanılıyor. Peki hipnoz hangi alanlarda kullanılıyor? Hipnoz nedir? İnternet, sosyal medya gibi birçok iletişim aracılığıyla bilgi sahibi olduğumuz, sinemalarda ise doğaüstü olaylarla hafızamıza kazınan "hipnoz" aslında çok yanlış biliniyor. Yunancada uyku anlamına gelen bu durum kesinlikle uyku hali olmadığını dile getiren Bilinçaltı Uzmanı Lily Lale Yılmaz hipnoz hakkında doğru bilinen yanlışları sıraladı.
 

Hipnoz hakkında doğru bilinen 4 yanlış - Sayfa 2

Hipnoz deyince hepimizin aklında ilk olarak o uzun köstekli saatler canlanıyor. Çünkü bireyler, sadece filmlerden gördüğü, okuduğu doğru olmayan bilgiler ile yanlışları doğru olarak kodluyor. Yanlış bilgiler beraberinde korkuyu da getiriyor. İşte o hipnoz hakkındaki şehir efsanelerini Bilinçaltı Uzmanı Lily Lale Yılmaz sıraladı.

Hipnoz hakkında doğru bilinen 4 yanlış - Sayfa 3

1-Yanlış: Onu sakın yaptırma uyanamazsın!
Hipnoz kelimesi bir ortamda geçtiği zaman kesin şu cümleyi duyuyoruz; aman dikkat et bak uyanamazsın. Hala birçoğumuz bu durumu uyku hali olarak görüyor. Dışarıdan bakıldığında evet öyle zannedebiliriz fakat kesinlikle uyku hali değil. Hatta bireylerin zihninin açık olduğu bir durumdur. 

Hipnoz hakkında doğru bilinen 4 yanlış - Sayfa 4

2-Yanlış: O da hipnoz yapıyor
 

Aslında bu madde çok çok önemli. Evet bu durum rahatlama, gevşeme sağlıyor bize fakat uygulamayı yaparken dikkat edilmesi gerekiyor. Her mesleğin olduğu gibi bu işi de yapmak için ciddi eğitimler alan sertifikası olan alanında uzman isimler bulunuyor. Özetle; hipnoz konusunda herkese güvenemezsiniz.