Herkes koronavirüs aşısı olmak zorunda mı?

Türkiye'nin Çin'den 50 milyon doz koronavirüs aşısı alındığının açıklanmasının ardından özellikle sosyal medyada başlayan "aşı karşıtlığı" için Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan dikkat çeken bir uyarı geldi. Ceyhan, 'Diyelim ki yüzde 30 insan aşı yaptırmadı; salgını aşı ile kontrol altına alamazsınız' dedi.

Herkes koronavirüs aşısı olmak zorunda mı? - Sayfa 1

Yeni tip koronavirüs pandemisi ile mücadelede tünelin sonundaki ışığı görebilmek için arayışlarına devam eden dünya, aşı ile umutlandı ancak uzmanlar, toplumsal bağışıklık kazanmak için geniş kitlelerin aşı olması gerektiğinin altını çiziyor.

Herkes koronavirüs aşısı olmak zorunda mı? - Sayfa 2

Yaşadığımız çağda bilgiye olduğu kadar dezenformasyona da ulaşım kolaylaşırken bu durum ve belirsizlik hali, aşıya yönelik tereddütleri bulunan insanlar için endişeyi artırıyor.

Herkes koronavirüs aşısı olmak zorunda mı? - Sayfa 3

Sözcü gazetesinden Mehmet Aktaşoğlu'nun haberine göre Ipsos'un World Economic Forum için yaptığı araştırmaya göre Fransızların yüzde 59'u çıkarsa ABD'lilerin yüzde 67’si ve Birleşik Krallık vatandaşlarının ise yüzde 85’i aşıyı yaptıracağını söylüyor.

Herkes koronavirüs aşısı olmak zorunda mı? - Sayfa 4

''Kesinlikle” ve “muhtemelen” diyenler yüzde 52

 Türkiye’de ise Ipsos’un aşı çalışmalarındaki son gelişmelerden önce hazırladığı ve 2 Kasım’da yayınladığı ankette “kesinlikle” ve “muhtemelen” diyenlerin toplamında yüzde 52’ye ulaşılıyor.