HDP milletvekili Semra Güzel için süreç nasıl işleyecek? Kritik tarih 20 Ocak

PKK’lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili süreç hızlandı. Anayasa-Adalet Karma Komisyonu, 20 Ocak’ta toplantıya çağrıldı. Güzel’in, terör örgütü üyeliği ile ilgili iki fezlekesi de işleme alınacak.

HDP milletvekili Semra Güzel için süreç nasıl işleyecek? Kritik tarih 20 Ocak - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “hızlıca çözün” talimatının ardından Güzel’in fezlekesi süratle Meclis’e gönderilirken, Meclis Başkanlığı da fezlekeyi bekletmeden dün sabah hemen Anayasa-Adalet Karma Komisyonu’na sevk etti. Komisyon da Güzel’in durumunu görüşmek üzere 20 Ocak Perşembe günü toplanma kararı aldı.

HDP milletvekili Semra Güzel için süreç nasıl işleyecek? Kritik tarih 20 Ocak - Sayfa 2

İKİ AYRI FEZLEKE

Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili süreç de böylece start almış oldu. Komisyon bu toplantısında, Güzel’in, her ikisi de “terör örgütü üyeliği” ile ilgili iki ayrı fezlekesini görüşerek işlem yapacak.

HDP milletvekili Semra Güzel için süreç nasıl işleyecek? Kritik tarih 20 Ocak - Sayfa 3

MECLİS’TE BEKLEYENLER

Güzel’in, bu iki dosyanın dışında, “terör propagandası, toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına aykırılık, halkı kin ve düşmanlığa tahrik” gerekçeleriyle hazırlanarak gönderilen ve halen Meclis’te bekleyen 34 ayrı fezlekesinin daha bulunduğu bildirildi. HDP’li Güzel ile ilgili dokunulmazlık sürecini başlatan fotoğraflar, terör operasyonunda öldürülen PKK’lı Volkan Bora’nın cep telefonundan çıkmıştı.

HDP milletvekili Semra Güzel için süreç nasıl işleyecek? Kritik tarih 20 Ocak - Sayfa 4

SÜREÇ BÖYLE İŞLEYECEK

Turan Yılmaz'n Hürriyet'teki haberine göre; Dokunulmazlıkla ilgili daha önce yaşanan örnekler de dikkate alındığında Güzel ile ilgili süreç şöyle işleyecek: