Hatay Samandağ'da balıkçıların petrol sızıntısı endişesi

Hatay'ın Samandağ ilçesinde balıkçılar, 15 Eylül'de açılacak olan balık sezonu öncesi petrol sızıntısının önlenmesini umut ediyor.

Hatay Samandağ'da balıkçıların petrol sızıntısı endişesi - Sayfa 1

Suriye'de bir enerji santralinden yayılan petrol, Samandağ ilçesinde deniz üzerinde petrol kirlilik vatandaşları ve balıkçıları tedirgin etti.

Hatay Samandağ'da balıkçıların petrol sızıntısı endişesi - Sayfa 2

Hatay'ın Samandaş ilçesinde Tekebaşı Mahallesi Su Ürünleri Kooperatifi ve Çevlik Balıkçı Barınağı Başkanı Erkan Sağlamtaş, "Bahsi geçen miktarda petrol buraya kadar gelirse ciddi bir çevre kirliliği ile karşı karşıya olacaklarını ifade ederek, "Şükür o düzeyde bir durum yok. Yetkililer gerekli müdahaleyi yapıyor. Sahile vuran zift her yere bulaşmış durumda. Eğer bu deniz kuma gömmeden önce toplanmazsa uzun yıllara dayanan ve yayılan bir sorun ile karşı karşıya kalırız" diye konuştu.

Hatay Samandağ'da balıkçıların petrol sızıntısı endişesi - Sayfa 3

"ÇEVRESEL OLARAK CİDDİ BİR SIKINTI VAR"

Balıkçıların da av sezonunun başlamasıyla petrol atıklarından etkileneceğini ifade eden Sağlamtaş, "Çevresel olarak ciddi bir sıkıntı var. Bir de balıkçılık olarak değerlendirirsek daha av sezonu açılmadı ama 1 hafta sonra açılacak o zaman sonuçlarını göreceğiz. İnşallah bunu engellemek için gerekli müdahaleyi yaparlar” dedi.