Haritalara yansımaya başladı: Kar ve soğuk hava geliyor!

Kar yağışı Türkiye genelinde bu yıl adeta dört gözle beklenmeye başladı. Meteoroloji uzmanları özellikle İstanbul’a yağması beklenen kar yağışı ile ilgili son gelen bilgileri paylaşırken bu kez sevindiren sözler kullandı. Soğuk hava dalgasının ilk atağını 26 Ocak tarihinde bekleyen uzmanlar İstanbul için de kar sinyallerinin haritalara yansımaya başladığını duyurdu. İşte kar yağışı ile ilgili gelen son dakika haberinin ayrıntıları…

Haritalara yansımaya başladı: Kar ve soğuk hava geliyor! - Sayfa 1

Hava durumu haberleri yaşanan kuraklık sonrası tüm Türkiye tarafından yakından takip edilmeye devam ederken uzmanlar da yaşanan her gelişmeyi anında açıklayarak kar yağışı bekleyenlerin merakını gidermeye çalışıyor.

 

Haritalara yansımaya başladı: Kar ve soğuk hava geliyor! - Sayfa 2

İstanbul’da bu ay sonu beklenen kar yağışı ile ilgili ise önemli gelişmeler olduğu bildirildi. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, İstanbul’da kar sinyallerinin artık haritalara yansımaya başladığını bildirerek soğuk hava dalgasının iki bölüm halinde geleceğini söyledi. 

Haritalara yansımaya başladı: Kar ve soğuk hava geliyor! - Sayfa 3

Ökten peş peşe yaptığı açıklamalarda dikkat çeken ifadeler kullanarak kar yağışının ülkemize gelmekte olduğunu gösteren haritalar paylaştı:

Haritalara yansımaya başladı: Kar ve soğuk hava geliyor! - Sayfa 4

“Kuraklık son buluyor. Türkiye çok şanslı bir sinoptiğe giriyor. Peşi sıra yağışlı havalar gelecek. Tüm bölgeler etkilenecek. İlk atak 26 Ocak. Dağlar ve yüksek rakımlı şehirler karlı olacak. Hemen ardından ayın son günleri geniş bir alanda...”