Hangi kan grubu nasıl beslenmeli?

Tüketilen besinlerin insan vücuduna zararlı mı yoksa faydalı mı olacağının kan grubuyla alakası olduğu ortaya çıktı. Sağlık uzmanları insanların kan gruplarına göre beslenmesi gerektiğini vurguladı. Bazı besinler her ne kadar faydalı değerler barındırsa da, uyumsuz kan grubu nedeniyle insan vücuduna zarar verebiliyor. Peki hangi grubu ne yemeli? İşte kan grubuna göre faydalı ve zararlı yiyecekler.

Hangi kan grubu nasıl beslenmeli? - Sayfa 1

"Kan grubuna göre beslenme şekli natüropat Peter J. D'Adamo tarafından bulunmuştur. Bu beslenme prensibinde yediğimiz yemeğin kan tipimize göre kimyasal olarak tepki gösterdiği belirtiliyor. Eğer kan grubumuza uygun bir beslenme şeklini uygularsak, vücudumuzun yemeği daha verimli bir şekilde hazmedeceği söyleniyor. Bu diyeti uygulayanların kilo vereceği, daha fazla enerjisinin olacağı ve hastalıklardan korunmanın kolaylaşacağı iddia ediliyor."
 

116
Hangi kan grubu nasıl beslenmeli? - Sayfa 2

İŞTE TEK TEK KAN GRUPLARINA GÖRE BESLENME PRENSİPLERİ:

B Kan Grubu:

Bu kan gruplarının sindirim sistemi dayanıklıdır. Beslenmesinde katı kuralcı değildir. Sütlü besinlere ilgi duyabilir. Strese karşı yaratıcılığını kullanır. Formda kalabilmek için fiziksel ve zihinsel faaliyetler arasında denge kurması gerekir.

216
Hangi kan grubu nasıl beslenmeli? - Sayfa 3

Yemesi gerekenler: Sütlü besinler, dana ve hindi eti, balık (ıstakoz, karides, kalamar, midye gibi kabuklu deniz ürünleri hariç), zeytinyağı , yeşil yapraklı sebzeler (4-5 öğün) patates, lahana ve mantar.

316
Hangi kan grubu nasıl beslenmeli? - Sayfa 4

Yememesi gerekenler: Mısır, buğday, mercimek, fındık ve susam, kuzu ya da tavşan eti, piliç ve tavuk eti, susam yağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, zeytin

416