Hangi illerde sağanak bekleniyor? İstanbul ve Ankara dahil 32 il için sarı kod

Meteoroloji, AFAD ve AKOM tarafından İstanbul için yapılan kuvvetli sağanak yağış uyarılarının ardından Avrupa Yakası'nda gök gürültülü sağanak etkili oluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son olarak 32 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Peki 21 Haziran Salı günü yurt genelinde hava nasıl olacak? Hangi illerde sağanak bekleniyor?

Hangi illerde sağanak bekleniyor? İstanbul ve Ankara dahil 32 il için sarı kod - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve ardından Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) İstanbul için uyarılar arka arkaya geldi. 

Hangi illerde sağanak bekleniyor? İstanbul ve Ankara dahil 32 il için sarı kod - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, gece saatlerinden sonra Marmara'nın doğusunda (İstanbul'un Anadolu yakası ve boğaz çevresi, Yalova, Kocaeli, Sakarya) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanakların yerel kuvvetli olması bekleniyor. 

Hangi illerde sağanak bekleniyor? İstanbul ve Ankara dahil 32 il için sarı kod - Sayfa 3

AKOM'DAN İSTANBUL'DA GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI

AKOM'un mevcut meteorolojik uydu ve radar verileri doğrultusunda yaptığı değerlendirmelere göre, bu gece yarısı itibarıyla ısınan havanın yükselmesi nedeniyle il genelinde yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak geçişleri yaşanması bekleniyor.

AKOM, İstanbulluları ani ve etkili yağışlara karşı dikkatli olmaya ve gerekli tedbirleri almaya çağırdı.

Hangi illerde sağanak bekleniyor? İstanbul ve Ankara dahil 32 il için sarı kod - Sayfa 4

İstanbul'da hava sıcaklıkları hafta boyunca 28 ile 30 derece aralığında seyredecek.

Uyarıların ardından gece saatlerinde aralıklarla etkili olan yağışlar, sabah saatlerinde etkisini artırdı. Özellikle Avrupa Yakası'nda gök gürültülü sağanak etkili oluyor.

D-100 kara yolu ve TEM otoyolunu kullanan sürücüler, yağışın etkisiyle dikkatli şekilde ilerliyor.