Hamilton 7. şampiyonluğunu ilan etti!

Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, Intercity İstanbul Park'ta düzenlenen yarışta şampiyonluğa ulaştı. 7. kez bu sevinci yaşayan Hamilton, böylece efsane pilot Michael Schumacher'in "Formula 1'de en fazla şampiyonluk yaşayan pilot" rekorunu egale etti.

Hamilton 7. şampiyonluğunu ilan etti! - Sayfa 1

Formula 1'de sezonun 14. yarışı İstanbul'da koşuldu. 6. sırada başladığı yarışı ilk sırada tamamlayan Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, puanını 307'ye yükselterek en yakın rakibi takım arkadaşı Valtteri Bottas'ın önünde şampiyonluk ipini göğüsledi.

115
Hamilton 7. şampiyonluğunu ilan etti! - Sayfa 2

İstanbul'da şampiyonluğunu ilan eden Hamilton, üst üste 4, toplamda 7. zaferini kazandı ve Formula 1'de en çok şampiyonluk yaşayan Michael Schumacher'in rekoruna ortak oldu.

 

215
Hamilton 7. şampiyonluğunu ilan etti! - Sayfa 3

İLK ŞAMPİYONLUĞUNU 2008'DE YAŞADI

Formula 1'de 2007'deki ilk sezonunu Kimi Raikkonen'in bir puan gerisinde bitirerek şampiyonluğu kaçıran Hamilton, mutlu sona ulaşmak için fazla beklemedi.

315
Hamilton 7. şampiyonluğunu ilan etti! - Sayfa 4

Hamilton, 2008'deki ikinci yılında ilk şampiyonluğunu yaşadı. İkinci şampiyonluğu için 6 yıl bekleyen Hamilton, 2014'ten itibaren Formula 1'e damga vurdu. 

415