Hamdi Alkan-​​​​​​​Selen Görgüzel Alkan çiftinden açıklama

71 yaşında hayatını kaybeden Enis Fosforoğlu için düzenlenen cenaze töreninde Hamdi Alkan ile eşinin ilginç bir görüntüsü objektiflere takıldı. Hamdi Alkan, tabuta sarılıp gözyaşı döken eşi Selen Görgüzel'i telefonla çekerken, o anlar fotoğraflandı. Alkan ve Görgüzel kendilerine gelen eleştiriler üzerine bir açıklama daha yaptı

Hamdi Alkan-​​​​​​​Selen Görgüzel Alkan çiftinden açıklama - Sayfa 1

Hamdi Alkan-​​​​​​​Selen Görgüzel Alkan çifti avukatları aracılığıyla şu ifadeleri kullandı:

Büyük usta Enis Fosforoğlu’nun cenazesinde yaşanan olayda, üzüntülerinden kendilerini ifade dahi edemeyen müvekkillerim haksız infaz edilerek, telafisi mümkün olmayan şekilde zarar görmüşlerdir. ​​​​​​​Selen Görgüzel Alkan mesleğini öğrendiği, aynı sahneyi paylaştığı manevi babası Enis Fosforoğlu’nun ölüm haberi ile yıkılmıştır.

Hamdi Alkan-​​​​​​​Selen Görgüzel Alkan çiftinden açıklama - Sayfa 2

Enis Fosforoğlu, doğduğu günden öldüğü güne kadar bilinmesi gereken büyük bir sanatçı olduğundan, farklı konulardaki koleksiyonerliği, geniş arşivi ile bilinen yönetmen Hamdi Alkan’ın son anlara dair, cep telefonu ile fotoğraf çekmesi  olağandır.​​​​​​​​​

 

 

 

Hamdi Alkan-​​​​​​​Selen Görgüzel Alkan çiftinden açıklama - Sayfa 3

Hamdi Alkan, ilerki zamanlarda yapmayı düşündüğü "Enis Fosforoğlu belgeseli" için fotoğraflar çekmiştir. Merhumun tabutuna sarılmış ağlayan eşine yavaşça kenara çekilmesi için seslendiğinde, Selen Görgüzel Alkan da doğal olarak sesin geldiği yöne bakarak kalkmıştır.

 

Hamdi Alkan-​​​​​​​Selen Görgüzel Alkan çiftinden açıklama - Sayfa 4

​​​​​​​​​​Hamdi Alkan fotoğraf çekerken, bir gazetecinin arkadan geniş açı ile onlarca fotoğraf çekerek bir kaçını ve Hamdi Alkan seslendiğinde eşinin "başını kaldırdığı anı özellikle seçerek "sosyal medya sitelerine servis etmiştir. Böylelikle sanki tabut başında Selen Görgüzel Alkan poz veriyormuş gibi bir algı yaratılmıştır.