Halil Sezai'den açıklama: Bu bir itibar suikastıdır

İstanbul Tuzla'da komşusunu darbettiği gerekçesi ile tutuklu bulunan Halil Sezai hakkında 13 yıl 10 ay hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi. Tutukluluk halinin devamına karar verilen Halil Sezai, 30 ekimdeki duruşma öncesi sosyal medya hesabından konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Halil Sezai'den açıklama: Bu bir itibar suikastıdır - Sayfa 1

Tuzla'da komşusu Hüseyin Meriç'i darbettiği gerekçesiyle tutuklanan şarkıcı Halil Sezai Paracıkoğlu hakkında, 5 ayrı suçtan toplamda 3 yıl 7 aydan, 13 yıl 10 aya kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, gönderildiği mahkemece kabul edildi.

111
Halil Sezai'den açıklama: Bu bir itibar suikastıdır - Sayfa 2

Anadolu 12. Asliye Ceza Mahkemesi, şarkıcı Halil Sezai Paracıkoğlu hakkında, 66 yaşındaki komşusu Hüseyin Meriç'i darbettiği gerekçesiyle yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianameyi değerlendirdi. İddianamenin kabulüne karar veren mahkeme, hazırladığı tensip zaptında duruşmanın 30 Ekim'de yapılmasını kararlaştırdı.

211
Halil Sezai'den açıklama: Bu bir itibar suikastıdır - Sayfa 3

Sanık Halil Sezai Paracıkoğlu'nun avukatınca yapılan tahliye talebinin ise reddine karar veren mahkeme, sanık Paracıkoğlu'nun üzerine atılı suçu işlediğine dair somut deliller bulunması, tutuklama nedenlerinin devam etmesi gibi gerekçelerle tutukluluk halinin devamına karar verdi. Karar üzerine Halil Sezai sosyal medya hasabından açıklama yaptı. Halil Sezai'nin açıklaması şu şekilde: 

311
Halil Sezai'den açıklama: Bu bir itibar suikastıdır - Sayfa 4

"KİMSE BANA 'ASLINDA NE OLDU?' DİYE SORMADI"

Günlerdir kamuoyunda tutuklu yargılanmama gerekçe olan olaylar hakkında pek çok şey yazılıyor, anlatılıyor, söyleniyor. Herkes kendi dünya görüşü, değer yargıları üzerinden söz söylüyor, yorum yapıyor, hüküm veriyor… Kimse de bana, “Aslında ne oldu? Nasıl oldu?” diye sormadı, sormuyor ama ön yargılar hakkında kamuoyu yargısına dönüşüyor. Korkarım ki bu kamuoyu yargısı, adli yargıyı yönlendirici bir baskı oluşturmak amacıyla, bilmediği (ama tahmin ettiğim) nedenler ile pompalanıyor.

411