Hafta sonu sokağa çıkma yasağı saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek?

Son dönemde koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte salgının yayılmasını önlemek amacıyla yeni tedbirler alındı. Bu tedbirler arasında hafta sonu için sokağa çıkma kısıtlaması da bulunuyor. Peki hafta sonu sokağa çıkma yasağı saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? Detaylar haberimizde...

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? - Sayfa 1

İlk olarak Aralık 2029'da Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde 1 milyon 327 binden fazla insan yaşamını yitirdi. 

118
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? - Sayfa 2

Salgın, yaklaşık 2 ay gibi kısa bir sürede tüm Avrupa'ya yayılırken, Türkiye'de ilk vaka mart ayında görüldü. Salgına karşı alınan tedbirler kapsamında ülke genelinde karantina uygulamasına geçilmesiyle vaka sayıları kısa sürede kontrol altına alındı. 

218
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? - Sayfa 3

Ancak 1 Haziran'da başlayan "Kontrollü Sosyal Hayat" dönemi ile birlikte kademeli olarak vaka ve vefat sayıları yeniden artışa geçti.

318
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? - Sayfa 4

YENİ TEDBİRLER ALINDI

Özellikle son dönemde vaka sayıları 3 binin üzerinde gerçekleşirken salgının yayılmasını önlemek amacıyla bir takım yeni tedbirler alındı. 

418